Bericht uit de Tubantia van 22 maart 2016:
HENGELO – De Goorse aannemer Aan de Stegge Bouw & Werktuigbouw begint nog dit voorjaar met de bouw van de gezamenlijke vmbo-school van Carmel en OSG aan de Europalaan. Het nieuwe onderkomen voor de Spindel (Carmel) en Het Gilde College (OSG) moet in het schooljaar 2017 opgeleverd worden.

De contracten voor de bouw van de school zijn inmiddels ondertekend. Vintis Installatieadviseurs uit Zoetermeer en Alferink Installatietechniek uit Groenlo ontfermen zich over de technische installaties. Het ontwerp is van architect Erik de Jong van De Jong Gortemaker Algra uit Rotterdam.

Bijgepraat

De Hengelose partijen werden dinsdagavond tijdens een politieke markt in het stadhuis bijgepraat door de schoolbesturen over hoe De Spindel en het Gilde College in elkaar worden geschoven in het gezamenlijke gebouw. De bedoeling is nadrukkelijk dat de twee hun eigen identiteit behouden. De leerkrachten van beide scholen hadden onlangs hun eerste gezamenlijke bijeenkomst. Daarbij werd onder meer per vakgroep bekeken waar de verschillen en de overeenkomsten liggen. Volgens de schoolbesturen zijn er nog best wat obstakels te overwinnen voordat volgend jaar het nieuwe schoolgebouw kan worden betrokken. Maar er is alle vertrouwen dat dat gaat lukken.